SIKÇA SORULAN SORULAR
GENEL BİLGİ
  • Barbekümü aldıktan sonra kurulum talep edebilir miyim?
    Kurulum servisi hizmeti için satın aldığınız yer ile iletişime geçmenizi öneririz.
  • Başka bir ülkeden aldığım barbeküyü kullanabilir miyim?
    Hayır. Napoleon barbeküleri her ülkenin gaz basınçları ve yönetmelikleri her ülke için farklıdır. Gazlı barbekünüzün başka bir ülkede kullanılmak için dönüştürülmesi veya üzerinde değişiklik yapılması tavsiye edilmez.
  • Gaz dönüşümü için parça üretiyor musunuz?
    Hayır. Her Napoleon barbekü özel üretilmektedir, sertifikalıdır ve yönetmelikler çerçevesinde test edilmiştir. Hiçbir şekilde değiştirilmemeli ve ayarlanmamalıdır.
  • Farklı bir marka barbeküme hizmet veriyor musunuz?
    Hayır. Napoleon bayileri sadece Napoleon ürünlerine hizmet vermek üzere eğitilmiştir.
  • Barbeküme örtü kullanmalı mıyım?
    Evet. Barbeküler dış mekanda kullanıma uygun cihazlardır, yağmur ve kış şartlarına dayanabilir ancak sert koşullardan korumak için örtmenizi öneririz.
  • Barbeküler nerede üretiliyor?
    Napoleon, Kuzey Amerika'da ürünler üretmektedir ve ayrıca diğer ülkelerde Napoleon'un kendi üretim tesisleri bulunmaktadır. Bu tesisler üçüncü taraf bir üretim merkezi değildir. Napoleon'a aittir ve Napoleon tarafından işletilmektedir. Tasarımlar, üretim ve kalite kontrol süreçlerinin tümü Ontario, Kanada'daki operasyon merkezinden sağlanır ve sıkı bir şekilde yönetilir.
BAKIM
  • Kızıöltesi brülörü nasıl temizlerim?
    Kızılötesi brülörlerin yoğun ısısı nedeniyle, brülör yüzeyine düşen yiyecek parçacıkları anında yanar. Bir miktar kalıntı kalması durumunda, kızılötesi brülörünüzün temizlenmesi gerekecektir.

    Barbekünüzün içinde bulunan kızılötesi brülörü temizlemek için barbekünüzün tamamen soğumasını bekleyin. Kızılötesi brülörün üzerindeki pişirme ızgaralarını çıkarın ve kalıntıları gidermek için boya fırçası gibi yumuşak bir fırça kullanın. Pişirme ızgaralarını temizleyin ve kızılötesi brülörünüzü yüksek seviyede çalıştırın. Kapak kapalıyken kızılötesi brülörü 5 ila 10 dakika yüksek ayarda bırakın. Bu, kalan kalıntıları yakacaktır.

    Kızılötesi SIZZLE ZONE™ yan brülörünüzü temizlemek için başlamadan önce tamamen soğuduğundan emin olun. Brülörü kapatan kapağı kaldırın ve birikinti olup olmadığını kontrol edin. Varsa, seramik elemandaki kalıntıları gidermek için boya fırçası gibi yumuşak bir fırça kullanın. Daha sonra, kızılötesi brülörünüzün altını temizleyerek bulduğunuz kalıntıları dışarı atabilirsiniz. Yan sehpanın altındaki yağ tepsisinde yağ ve birikinti olup olmadığını kontrol edin. Izgaradaki ana damlama tepsisinden daha sığ bir tepsi olduğu için bunun sık sık yapılması gerekir. Pişirme ızgarasını alçaltılmış konuma getirin ve brülörü yüksek konuma getirin. Kalan kalıntıları yakmak için brülörü 5 dakika açık bırakın. Yan brülörünüzün ömrünü uzatmak için, kullanılmadığı zamanlarda Kızılötesi SIZZLE ZONE™'ın kapağını kapatmayı unutmayın.

    NOT: Çok kırılgan olduğu için seramik brülörünüzdeki kalıntıları temizlemek için çok yumuşak bir fırça kullanın. Daha aşındırıcı veya sert herhangi bir şey hassas seramiğe zarar verebilir.
  • Paslanmaz çelik pişirme ızgaralarımı nasıl temizlerim?
    Paslanmaz çelik pişirme ızgaraları korozyona dayanıklıdır. Dökme demir pişirme ızgaralarına göre daha az bakım gerektirirler. Paslanmaz çelik pişirme ızgaralarını temizlemenin en iyi yolu her kullanımdan sonra temizlemektir. Izgaralarınızı pişirmeniz bittikten sonra barbekü sıcakken temizleyin. Yemeğiniz dinlenirken vakit geçirmek için harika bir yoldur. Pişirme ızgaralarınızdaki kalıntıları temizlemek için paslanmaz çelik kıllı bir ızgara fırçası kullanın. Yemeğiniz dinlenirken temizlemeyi unuttuysanız, pişirmeye başlamadan önce ızgaranızı 10 ila 15 dakika boyunca (yüksek) derecede ısıtın. Barbekünüz ısındığında, son kullanımınızdan kalan kalıntıları fırça kullanarak temizleyin.
  • Kontrol panelimi nasıl temizlerim?
    Kontrol panelindeki metinler doğrudan paslanmaz çelik üzerine basılmıştır ve uygun bakım ile koyu ve okunaklı kalacaktır. Paneli temizlemek için, her türlü kiri ve döküntüyü nazikçe ovalayın ve yalnızca ılık sabunlu su kullanın. Aşındırıcı temizleyicileri asla paslanmaz yüzeylere uygulamayın; özellikle kontrol panelinin metin basılı kısmında bunu yapması baskının silinmesine neden olacaktır.
  • Barbekümdeki kızılötesi brülörleri nasıl koruyabilirim?
    Barbekünüzün kızılötesi brülörleri, uzun bir kullanım ömrü sağlayacak şekilde tasarlanmıştır. Bakımın bir parçası olarak, brülörlerin arızalanmasına neden olacak şekilde seramik yüzeylerinin çatlamasını önlemek için uygulamanız gereken adımlar vardır. Aşağıdakilerden kaynaklanan hasarlar ızgara garantiniz kapsamında değildir:
    Sert nesnelerle darbe - Sert nesnelerin seramiğe çarpmasına asla izin vermeyin.
    Su veya diğer sıvılar - sıcak bir yüzeyle önemli miktarlarda temas eden soğuk sıvı, seramik yüzeyin kırılmasına neden olabilir. Alevi söndürmek için barbekünüze su dökmeyin. Ayrıca kızılötesi brülörün seramiği veya iç kısmı kullanılmadığı sırada ıslanırsa brülörün daha sonra çalıştırılması seramiği çatlatmak için yeterli basıncı üretebilen buhar oluşturabilir. Şiddetli yağmur veya kar sırasında kızılötesi brülörü çalıştırmaktan kaçının ve brülörü dış etkenlerden korumak için yeterince soğuduğunda kapatın.
    Barbeküden gelen sıcak havanın yetersiz havalandırması - Brülörlerin düzgün çalışması için, sıcak havanın barbeküden çıkmasının bir yolu olmalıdır. Sıcak havanın kaçmasına izin verilmezse, brülör oksijensiz kalır ve geri flaş yapmasına neden olur. Izgara veya büyük tava gibi katı metal ile pişirme yüzeyinin %75'inden fazlasını kaplamayın.
  • Paslanmaz çelik üzerindeki kalıntıları veya çizikleri nasıl gideririm?
    Üretim sürecinde paslanmaz çelik yüzeylerde kalan bant veya yapışkan birikintileri genellikle çizik olarak algılanır. Geride kalan yapıştırıcı kalıntılarını çıkarmak için lekeye bir kat zeytinyağı sürün ve 10 dakika bekletin. Paslanmaz çelikten yapıştırıcıyı nazikçe çıkarmak için yüzeyi yumuşak bir bezle ovun.

    Daha fazla bilgi için lütfen videomuzu izleyin:

    YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=d3Rghkwh3CA
  • Döküm demir pişirme ızgaralarımı nasıl yağlamalıyım?
    Yumuşak bir bez kullanarak, tüm olukların ve köşelerin kaplandığından emin olarak tüm ızgara yüzeyine bitkisel katı yağ, hindistancevizi yağı veya benzeri yüksek sıcaklıktaki yağı yayın. Tereyağı veya margarin gibi tuzlu yağlar kullanmayın. Barbekünüzü 15 dakika önceden ısıtın, ardından yağladığınız pişirme ızgaralarını ızgaraya yerleştirin. Kapak kapalıyken brülör kontrol düğmelerini orta konuma getirin. Pişirme ızgaralarının yaklaşık 30 dakika ısınmasına izin verin. Tüm brülörleri “KAPALI” konumuna getirin ve gazı kaynağından kapatın. Pişirme ızgaralarını soğuyana kadar bekletin. Günlük kullanım için gerekli olmasa da bu işlem sezon boyunca birkaç kez tekrarlanmalıdır.
  • Barbekü kapağımın içi dökülüyor veya soyuluyor, neden?
    Dökülen boya değil, karbon birikmesi. Bu tür bir birikimin zamanla oluşması normaldir.



    Yukarıda gördüğünüz şey, ızgaradan sıçrayan yağların ızgara kapağının iç yüzeylerinde yoğunlaşmasıyla oluşacaktır. Yağ birikir ve sonunda oksitlenir, karbona dönüşür ve sonunda yüzeyden soyulur. Bu pulların parlak kalitesi, boya pullarına benzemelerine neden olur, ancak aslında pürüzsüz kapak yüzeyinde biriken yağa atfedilir.

    Barbekü kapağının düzenli olarak temizlenmesi, bu karbon birikiminin oluşmasını önleyecektir. En iyi sonuçlar için, ızgara hala sıcakken barbekünün iç yüzeylerini ılık, sabunlu suyla temizleyin. Eğer gerekliyse; karbonu gevşetmek için bulaşık deterjanı kullanın. Ancak hiçbir koşulda aşındırıcı temizleyiciler veya pedler kullanılmamalıdır.
BARBEKÜ
  • Arka brülörüm olmasa da çevirme aksesuarını kullanabilir miyim?
    Evet kullanabilirsin! Brülörlerinizin konumuna bağlı olarak, yiyeceğin her iki tarafında eşit ısı olacak şekilde dolaylı pişirme kullanmanız önerilir. Ayrıca, herhangi bir alevlenmeyi önlemek için doğrudan yiyeceğin altına küçük bir damlama kabı yerleştirin ve ve lezzet vermek için damlama kabına istediğiniz sıvıyı ekleyin.
  • Kızılötesi brülörde nasıl biftek pişiririm?
    Barbeküsü olan herkes mükemmel bifteğin nasıl pişirileceğini bilmelidir. Bu makale, Kızılötesi SIZZLE ZONE™ ürünümüzü kullanarak mükemmel bifteği pişirmenizi ve her seferinde restoran kalitesinde sonuçlar elde etmenizi sağlayacaktır.
    Mükemmel biftek, mükemmel kesimle başlar. En az 2.5 cm kalınlığında mermer yağ dağılımına sahip eti temin edin. Yağ, pişirme sırasında doğal bir yumuşatıcı görevi görür, eti nemli ve sulu tutar. Izgaranızdaki Barbekü içerisindeki kızılötesi brülörü 5-10 dakika önceden ısıtın veya pişirme ızgaralarını yüksek konuma getirin (Prestige/PRO modeller) Kızılötesi SIZZLE ZONE™ yan brülörü yakın ve bir ila iki dakika bekleyin. Bifteğinizi her iki tarafta yaklaşık 2 dakika doğrudan Kızılötesi SIZZLE ZONE™ üzerine yerleştirin; bu, dışını kızartarak size güzel ızgara izleri ve çıtır bir kabuk verir. Ayrıca 2.5 cm kalınlığında ise size mükemmel az pişmiş bifteği verecektir. Burada durabilir, servis yapmadan önce bifteği 5 ila 10 dakika dinlendirebilir veya pişirmeye devam edebilirsiniz. Mükemmel bir bifteği orta az pişmiş / orta pişmiş olacak şekilde pişirmek için, bifteğinizi ana ızgaraya taşıyın ve dolaylı ısı kullanarak yaklaşık 150°C'de kapak kapalıyken bifteği 4 ila 7 dakika daha pişirin. Bifteğin daha fazla pişmesini istiyorsanız, yaklaşık 10 ila 12 dakika daha dolaylı ısı kullanarak pişirmeye devam edin. Daha fazla kızılötesi ızgara talimatı için kılavuzunuzdaki ızgara tablosunu takip edin.

    Daha fazla bilgi için lütfen videomuzu izleyin:

    YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=SE-r5td3KUo
  • Kızılötesi brülör nasıl çalışır?
    Kömür orijinal kızılötesidir. Parlayan kömür parçaları, çok az kurutma etkisi ile pişirilen yiyeceğe kızılötesi enerji yayar. Napoleon kızılötesi brülör, hemen hemen aynı şekilde çalışır. Her kızılötesi yakıcıda her biri kendi küçük alevine sahip 10.000 küçük port vardır; seramiğin yüzeyinin kırmızı parlamasına neden olurlar. Bu ışıma, yiyeceğe kömürle aynı türde kızılötesi ısı yayar. Aynı zamanda, düzenlenmesi kolay sıcaklığa sahip daha tutarlı bir alan sağlar. Anında mühürleme için brülörler yükseğe ayarlanabilir; ayrıca daha düşük ısı kullanılarak daha yavaş pişirme için kısılabilirler. Napoleon'un kızılötesi brülörleri, daha sulu, daha lezzetli biftekler, hamburgerler ve diğer etler için yakıcı bir ısı üretir. Pişirme süreleri ve ipuçları için lütfen kılavuzunuzdaki kızılötesi Izgara Tablosuna bakın.
  • Napoleon JetFire™ sistemini kullanarak barbekünüzü nasıl yakabilirsiniz?
    Herhangi bir ana brülör düğmesine basın ve yavaşça saat yönünün tersine yüksek konuma çevirin. Pilotu ateşlemesi gereken bir klik sesi hissedecek ve duyacaksınız - brülörleri ateşleyecek bir alev jeti. Pilot yandığında, brülör yanana kadar kontrol düğmesine basmaya devam edin ve ardından bırakın.
  • Dolaylı pişirme yöntemini barbekünüzde nasıl kullanabilirsiniz?
    Yemek pişirirken, mühürlerken, fırınlarken ve tütsülerken harika bir seçenek olan dolaylı pişirme yöntemi, Napoleon barbekünüzü sonuna kadar kullanmanın mükemmel bir yoludur. Bu pişirme yönteminde, yiyecek doğrudan alevin üzerine değil, yanmayan brülörlerin üzerine yerleştirilir. Dolaylı ısı, yiyeceği fırın tarzında pişirir ve yiyeceği çevirmeye çok az ihtiyaç duyarsınız. Yiyecekleri doğrudan ızgaraların üzerine veya bir pişirme tavasına yerleştirebilirsiniz. Üç brülörlü modeller için, yiyeceği orta pişirme ızgarasına koyun ve orta brülörü kapatın, böylece yalnızca sol veya sağ brülörler ısı sağlar. İki brülörlü modellerde, yiyeceği sağ pişirme ızgarasına yerleştirin ve sol brülörü kapatın, böylece sadece sağ brülör ısı sağlar. Dört brülörlü modeller için benzer bir yöntem kullanın. Brülörlerin bir kısmını kapatsanız bile barbekü sıcaklığının hala çok yüksek olduğunu fark edeceksiniz.
  • Kızılötesi brülörlerin faydaları nelerdir?
    Napoleon'un kızılötesi brülör teknolojisi daha az gaz kullanır ve yemek pişirmek daha az zaman alır. Kızılötesi pişirme, gaz miktarını ve pişirme sırasında geçen süreyi azaltmanıza olanak tanır.

    Daha Hızlı Mühürleme - Napoleon'un kızılötesi brülörleri, size geleneksel tüplü brülörlerin eşi benzeri olmayan ultra sıcak kavurma gücü vererek, bifteğinize lezzetli bir şekil veren güzel kızartma izleri ve gevrek bir kabuk sağlar.

    Daha Kısa Ön Isıtma Süreleri - Bu brülörlerden gelen yoğun ısı, tüm barbeküyü hızlandırılmış bir oranda önceden ısıtmaya yardımcı olur. Kızılötesi yan ocakta yemek pişiriyorsanız hemen başlayabilirsiniz. Kızılötesi Yan Brülör bir dakikadan kısa sürede 982°C'ye kadar ısınır.

    Daha İyi Yakıt Verimliliği - Kızılötesi brülörler,standart brülörlerden daha fazla yakıt tasarrufu sağlar. Verimlilik, enerjinin yiyeceğe nasıl ulaştığına bağlıdır. Normal bir brülörde, brülörün etrafındaki hava alev tarafından ısıtılır ve yiyeceği ısıtmak için sıcaklık yükselir. Kızılötesi brülör ile kızılötesi enerji (ışınlar) doğrudan yiyeceğe nüfuz eder (güneş ışığının cildinizi ısıtması gibi).
    Daha Hızlı Pişirme Süreleri - Yoğun ısı ile pişirme süreleri 4 kata kadar daha hızlı ölçüde azalır.

    Para Tasarrufu Sağlar - Yukarıdaki faydaların tümü, enerji ve zamandan tasarruf ederek paradan tasarruf etmenizi sağlar.
  • Ters Mühürleme nedir?
    Ters mühürleme, eti istenen bitmiş sıcaklıktan 6°C ila 12°C daha düşük olana kadar yavaşça pişirdiğiniz zamandır. Bu, etin boyutuna/kalınlığına bağlı olarak 20 dakikadan yaklaşık 2 saate kadar veya daha fazla sürebilir. Doğru sıcaklığa ulaştığında, eti lezzetli bir kabuk oluşana kadar yüksek ateşte mühürleyin. Pek çok kişi fırını kullanır ve ardından dökme demir tavada işlerini bitirir, ancak barbeküyü kullandığınızda bu çok daha kolaydır. Sonuçlar? Kenardan kenara, mükemmel şekilde pişirilmiş ve yumuşak bir et hayal edin, dışı çıtır çıtır ve bununla içerideki yumuşak et arasında çok az veya hiç gri fazla pişmiş alan yok.
KÖMÜR
  • Aynı anda birden fazla kömür haznesi kullanabilir miyim?
    Bir seferde yalnızca bir kömür haznesi kullanmanız önerilir. Kömür, propan veya doğal gazdan daha yüksek bir sıcaklıkta yanar. Aynı anda birden fazla kömür haznesi kullanmak aşırı ısınmaya neden olabilir ve barbekünüze zarar verebilir.
  • Kömür nasıl yakılır?
    Kömürlü barbekünüzü güvenli bir şekilde yakmanın birkaç yolu vardır.
    Bir kömür bacası kullanın. Ezilmiş gazeteyi bacanın altına yerleştirin ve ardından üstünü parça kömürle doldurun. Kağıdı tutuşturmak için bir çakmak veya kibrit kullanın ve bekleyin. 15 ila 20 dakika sonra kömür küllenip parlamaya başlamalıdır. Yanan kömürleri dikkatlice barbekünüze dökün.
    Izgaranızın altındaki buruşturulmuş bir gazetenin etrafına kömürden bir piramit yapın. Gazeteyi uzun bir kibrit çöpü veya mangal çakmağı ile yakın. Dikkatlice barbekünün içine yaymadan önce kömürün küllenip parlamaya başlamasını bekleyin.

    İPUCU: Yakmadan önce veya sonra kömürün üzerine herhangi bir hızlandırıcı madde (çakmak sıvısı, benzin veya gazyağı) püskürtmek güvenli değildir. Hızlandırıcıdaki kimyasallar sağlığınız için tehlikeli olabilir veya pişirdiğiniz yemeğin tadını değiştirebilir. Kömürleriniz zaten yanmışsa, hızlandırıcı püskürtmek tehlikeli alevlenmelere veya yangınlara neden olabilir..
  • Kömür nasıl saklanır?
    Kömür serin ve kuru bir yerde, poşeti sıkıca kapatılmış olarak saklanmalıdır. Kömürleri, sacla kaplanmış iç duvarlardan ve benzin, yağ ve paçavra gibi yanıcı maddelerden uzakta saklayın. Bir kömür kovanız veya üstü kapalı bir metal kovanız varsa, burası kullanılmamış kömürünüzü saklamak için harika bir yerdir. Her zaman paketin üzerindeki talimatları izleyin.
  • Kömürle kızılötesi pişirme nasıl çalışır?
    Kömür, orijinal kızılötesi pişirme yöntemidir. Parlayan kömür parçaları, çok az kurutma etkisi ile pişirilen yiyeceğe kızılötesi enerji yayar. Yanan kömür, çok sayıda kızılötesi radyasyon üretir. Bu radyasyon, yiyeceğinize çarptığında ısıya dönüşür. Kızılötesi ışık kaynağından ne kadar uzaktaysa o kadar soğuktur. Yemeğiniz kömüre ne kadar yakınsa, o kadar sıcak olur. Mühürleme ve yüksek ısıda pişirme ile ızgaraların kömürlere yakın olmasını ve yiyeceklerin doğrudan yanan kömürün üzerinde olmasını istersiniz. Daha yavaş bir pişirme gerektiğinde, kömürleri ızgaranın bir tarafına yerleştirin ve dolaylı ızgara yöntemini kullanarak yiyeceği onlardan uzağa yerleştirin.
  • Döküm kömür haznesi nedir ve nasıl kullanılır?
    Gazlı barbekünüzde kömür aromasının tadını çıkarın. Napoleon'un opsiyonel aksesuarı döküm kömür haznesi, gazlı barbekünüzü kullanmanın rahatlığıyla istediğiniz zaman kömürün eğlencesini ve lezzetini eklemenizi sağlamak için tasarlanmıştır. Napoleon Döküm Kömür Haznesi, sıcak kömürleri tutarken eşit ısı transferine izin veren dayanıklı döküm demirden yapılmıştır.

    Pişirme ızgaralarını çıkarın, aroma plakalarınızı kömür haznesiyle değiştirin, kömür ekleyin ve gaz brülörünüzle yakın. Kömür kırmızı renkte parladığında, gazı kapatın, pişirme ızgaralarını dikkatlice yerleştirin ve pişirmeden önce kömürün küllenmesini bekleyin.

    Napoleon Kömür Haznesini iş başında görün:

    YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=qc-2x25YW8c
  • Napoleon JetFire Kömür Bacası nedir?
    Napoleon JetFire Kömür Bacası, kömürle doldurduğunuz metal bir başlatıcıdır. Altında gazete gibi yanıcı bir malzemeyi yakmak, alevleri ve ısıtılmış havayı kömürün yukarısına ve üzerine çekmek için baca etkisini kullanır. Limyasallar ve çakmak sıvısı kullanılmadan verimli bir şekilde ateşler. Kulp, kullanıcının yanan kömürü barbekü içinde doğru konuma güvenli bir şekilde dökmesini sağlar.
  • Kullanılmış kömürü ne yapmalıyım?
    Kömürle pişirmeyi bitirdiğinizde, sıcak kömürlerin üzerine yavaş ve dikkatli bir şekilde az miktarda su veya kum dökerek ve ardından hem barbekü hem de kömürlerin tamamen soğumasını sağlayarak onları söndürebilirsiniz. Hala sıcak olan kömürü söndürmek için hortum kullanmamalısınız. Her şey soğuduğunda küllerinizi metal bir çöp tenekesine veya kovaya atabilirsiniz. Ülkeye göre farklılık gösterebileceğinden, bu atıkların atılmasıyla ilgili yönetmeliklere bakın.
SORUN GİDERME
  • Gaz kaçağı testi nasıl yapılır?
    Sızıntı testi : Bu, ilk kullanımdan önce, yıllık olarak ve herhangi bir gaz bileşeni değiştirildiğinde veya bakımı yapıldığında yapılmalıdır. Bu testi yaparken sigara içmeyin ve tüm tutuşturucu kaynakları uzaklaştırın. Kontrol edilecek alanlar için Sızıntı Testi Şemasına bakın.

    1- Tüm brülör kontrollerini kapalı konuma getirin. Gaz besleme vanasını açın.
    2- Dedantörün, hortumun, manifoldların ve valflerin tüm ek yerlerine ve bağlantılarına sıvı sabun ve su solüsyonu sürün.
    3- Kabarcıklar bir gaz sızıntısını gösterecektir. Ya gevşek bağlantıyı sıkın ya da parçayı Napoleon Müşteri Çözümleri Ekibi tarafından önerilen bir parçayla değiştirin ve barbeküyü sertifikalı bir gaz tesisatçısına kontrol ettirin.

    Sızıntı durdurulamıyorsa, derhal gaz beslemesini kapatın , bağlantısını kesin ve barbeküyü Yetkili bir Montajcı veya Bayiye kontrol ettirin. Sızıntı giderilene kadar barbeküyü kullanmayın.
  • Gaz tüpümü nasıl sıfırlarım?
    1. Dedantörden gaz akışını kapatın.
    2. Tüm kontrol düğmelerini kapalı konuma getirin.
    3- Dedantörü tüpten ayırın.
    4. Barbekü sıcaksa en az beş dakika bekleyin.
    5. Dedantörü yeni tüpe bağlayın.
    6- Dedantör vanasını yavaşça sonuna kadar açın, barbeküyü yakmaya çalışmadan önce 20-30 saniye bekleyin.
  • Brülör yüksek konuma getirildiğinde düşük ısı / düşük alev alıyorum. Ne yapmalıyım?
    Propan gazlı barbeküler için: Pişirme ızgaralarını ve aroma plakalarını çıkararak başlayın, bir brülörü açın, 20 saniye sonra ikinci brülörü açın, birinci brülörde alev yüksekliğinde bir fark görürseniz, düşük akıştasınız demektir, bu da dedantörü sıfırlamaya ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. – gazı kaynağından kapatın, dedantör bağlantısını kesin ve her şeyin 5 dakika oturmasına izin verin. Dedantörü yeniden bağlayın. Vanasını yavaşça açın, barbeküyü yeniden yakın. 
  • Dedantörümde bir uğultu sesi çıkıyor. Ne yapmalıyım?
    Dedantörde uğultu, sıcak günlerde normal bir olaydır. Bu bir kusur değil. Bu ses, dedantördeki titreşimlerden kaynaklanır ve gazlı barbekünüzün performansını veya güvenliğini etkilemez.
  • Alevler brülörden uzaklaşıyor ve ben haz kokusu alıyorum. Ne yapmalıyım?
    Hava panjuru fabrikada ayarlanmıştır ve normal koşullar altında ayarlanması gerekmez. Aşırı saha koşullarında ayarlamalar gerekebilir. Hava klapesi doğru ayarlandığında alevler koyu mavi, uçları açık mavi ve ara sıra sarı olacaktır. Brülöre çok az hava akışı olduğunda, alevler tembel sarı olur ve is üretebilir. Çok fazla hava akışı ile alevler düzensiz bir şekilde yükselir ve tutuşturma sırasında zorluklara neden olabilir. Brülörlerdeki hava panjurlarınızı kullanım kılavuzuna göre açın. Hava panjuru ayarlamaları yapmadan önce yardım için lütfen Napoleon Müşteri Çözümleri Ekibimizle iletişime geçin.
  • Brülörler sarı bir alevle yanıyor ve gaz kokusu alıyorum. Ne yapmalıyım?
    Brülör hava panjurları, ızgaranızı teslim alırken fabrika ayarlıdır, eğer bu yedek bir brülör ise, bir hava panjuru ayarı yapmanız gerekebilir. Brülörünüzün alevi yüksekse, brülörlerinizde hava eksiktir, brülörlerin üzerindeki hava panjurlarını kullanım kılavuzuna göre açınız. Gaz kokusu alıyorsanız, hava ve gaz uygun oranda yanmıyordur ve kapatılmaları gerekir. Hava panjuru ayarlamaları yapmadan önce yardım için lütfen Napoleon Müşteri Çözümleri Ekibimizle iletişime geçin.
  • Neden aşırı alevlenmeler ve düzensiz ısı alıyorum?
    Bu genellikle, aroma plakaları yanlış takıldığında meydana gelir. El kitabınızdaki montaj talimatlarını izleyerek aroma plakaların takıldığından emin olun.

    Yanlış ön ısıtma bazen alevlenmelere ve eşit olmayan ısınmaya neden olabilir. Ana brülörler yüksekteyken ızgaranızı 10 ila 15 dakika önceden ısıtın.

    Diğer bir neden, aroma plakalarında ve damlama kabında aşırı yağ ve kül birikmesi olabilir. Roma plakalarını, damlama kabını ve damlama tepsisini düzenli olarak temizleyin. Hazneyi alüminyum folyo ile kaplamayın. El kitabınızda bulunan temizlik talimatlarına bakın.
AKSESUARLAR
  • Napoleon pizza taşımı nasıl kullanırım?
    Taşınızı her zaman soğuk bir fırında veya soğuk bir barbeküde önceden ısıtın. Bu, taşın çatlamasını önler. Barrbeküyü ve pizza taşını 180°C ile 230°C arasında önceden ısıtın. Yiyecekleri hazırlık alanından pizza taşına taşımak için Pizza Spatula kullanın. Yiyeceklerin pizza taşına yapışmamasını sağlamak için mısır unu kullanın.

    Pizza taşını fırında veya barbeküde saklamak en iyisidir. Üzerinde pişirmeyi bitirdiğinizde barbeküyle birlikte soğumaya bırakın. Taşı barbeküde veya fırında bırakmak, size barbekü/fırın içinde daha eşit bir konveksiyon sağlayacak bir taş fırın pişirme etkisi verecektir. Taşı ızgaradan çıkardığınızda tamamen soğumasını beklediğinizden emin olun. Nemli bir bezle hafifçe silerek ve kullanımlar arasında tamamen kurumasını sağlayarak taşı temizleyin.
  • Napoleon tütsülemeyi nasıl kullanırım?
    Gazlı barbeküleri kullanırken, tütsüleme haznesine önceden ıslatılmış talaş koymak en iyisidir. Paslanmaz çelik hazneyi talaşla doldurun. Tütsü haznesini en az yarım saat soğuk suya daldırın. Tütsüleme haznesini sol brülör üzerindeki aroma plakasına yerleştirin ve ardından brülörünüzü yakın. Üç brülörlü modeller için, sol ve sağ brülörleri yakın ve orta brülörü kapalı bırakın. Dolaylı pişirme yöntemini kullanarak etinizi ızgaranızın ortasına yerleştirin. Eti kapalı bir kapak altında birkaç saat tütsüleyin. Maksimum lezzet elde etmek için, pişirme işlemi sırasında birkaç kez taze talaş ekleyin, bu durumda elinizde fazladan tütsüleme hazneleri bulundurmayı da düşünebilirsiniz.
  • Çevirme aksesuarını nasıl kullanırım?
    - Sıcak tutma rafını çıkarın ve güvenli bir yere koyun.
    - Çevirme aksesuarının motorunu takmak için topraklı bir priziniz olduğundan emin olun. Çevirme aksesuarının motorunu barbekünün yan tarafındaki montaj braketine takın ve prize takın.
    - Durdurma burcunu şiş çubuğun üzerine kaydırın ve ardından şiş çubuğunu barbekünün yan duvarlarındaki oluklara oturtarak çevirme aksesuarının motorundaki kare deliğe kaydırın. Burcu, motorun karşı tarafındaki çentikle hizalayın ve yerine sıkıştırın.
    - Şişi ızgaradan çıkarın; barbeküyü önceden ısıtmak için arka brülörü yakın.
    - Şiş çubuğunu, yükü dengelemeye özen göstererek ve arka brülör ile aynı hizada oturmasını sağlayarak, seçtiğiniz etle veya yemekle dolu çevirme aksesuarıyla doldurun. Ardından, çubuğun ucunu çevirme motoruna oturtarak barbeküye yerleştirin vei motorunu çalıştırın.
    - Kolay temizlik için tüm damlamaları toplamasını sağlayın, yemeğinizin altında sığ bir tava yerleştirin. Parlamaları önlemek için pişirme işlemi sırasında damlama kabına su veya başka türde bir sıvı ekleyin.

    Motoru açın ve eşit şekilde döndüğünden emin olmak için etin dönüşünü bir dakika izleyin. Etin dengesi bozulursa, durdurma burcunun konumuna ince ayar yapmanız gerekebilir. Dengesiz olan yiyecekler düzensiz bir şekilde dönecek ve bir tarafta az pişmiş diğer tarafta fazla pişmiş ete neden olacaktır.

    Eti kızartmak için arka brülörünüz yüksekteyken başlamak ve ardından pişirmeyi bitirmek için ısıyı orta seviyeye düşürmek her zaman en iyisidir.

    YouTube: https://www.youtube.com/watch?time_continue=52&v=nvv0G5968a0
  • Tütsüleme brülörümü ve tepsimi nasıl kullanırım? (Prestige PRO 665 ve 825'te)
    Tütsüleme tepsisini barbeküden çıkarın ve seçtiğiniz odun tütsüleme yongaları ile doldurun. Tepsiyi yeniden takın ve brülörü yüksek konuma getirip ateşleyici düğmesine basarak tepsi brülörünü ateşleyin. Kapağı kapatın ve brülörü 5 ila 10 dakika veya cipsler duman çıkarmaya başlayana kadar yüksekte bırakın, ardından brülörü kapatın. Amaç, hafif ve ince bir duman elde etmektir. Daha fazla açık bırakmak ızgaradan çıkan dumanın, yiyecekler üzerinde isli bir tat bırakabilir ki bu istenmeyen bir durumdur. Daha uzun süre yemek pişiriyorsanız, talaşları değiştirmeniz gerekebilir. Yeni talaş eklemek için ısıya dayanıklı eldivenler kullanarak ve tütsüleme tepsisini barbeküden çıkarın. Harcanan cipsleri yanmaz bir kaba boşaltın ve taze cipsleri ekleyin. Cipsleri tütsüleme brülörünü kullanarak yakın ve tütmeye başladıklarında brülörü kapatın.

    İPUCU: Kullanmadan önce talaşları ıslatmak yanmayı yavaşlatır.

    YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=JpyWXLv3q68
  • Kablosuz Dijital Barbekü termometremi nasıl kullanırım?
  • ACCU-PROBE Bluetooth termometreyi nasıl kullanırım?
    Uygulamayı akıllı cihazınızdaki uygulama mağazasından indirin ve yükleyin. Uygulamayı ve Bluetooth Termometreyi senkronize edin. Napoleon ACCU-PROBE Bluetooth Termometre, hazırladığınız et türünü, hedef sıcaklığı ve pişirme süresini doğrudan termometre üzerindeki dokunmatik tuş ekranında veya akıllı cihazınızı Napoleon Uygulaması ile programlamanızı sağlar. Yemeğiniz mükemmel şekilde piştiğinde, termometre akıllı cihazınızda sizi uyaracaktır.

    Dijital bir termometre ayrıca kurutulmuş, fazla pişmiş et olasılığını azaltmaya yardımcı olacaktır. Pişirme durumunu izlemek için barbekünün yanında beklemeniz gerekmez. Bu size zaman kazandırır ve sizi misafirlerinizle ilgilenmek için özgür bırakır.

    Napoleon ACCU-PROBE Uygulamasını indirin ve akıllı yemek pişirmenin keyfini çıkarın..
ONLINE SİPARİŞLER
  • Online siparişler için Gönderim ve İade Politikası
    Online Siparişler: Genel Gönderi Bilgileri

    Doğrudan Napoleon.com'dan barbekü ürünleri satın aldığınızda , size çeşitli teslimat yöntemleri (eve teslim veya mağazadan teslim alma) aracılığıyla bir Napoleon Türkiye Distribütörü aracılığıyla satın alma seçeneği sunulacaktır .

    Tüm ayrıntılar için lütfen Kargo & İade sayfamıza bakın .

    Online Siparişler: İade Bilgileri

    Doğrudan Napoleon.com'dan veya Napoleon Müşteri Deneyimi aracılığıyla satın alınan, kullanılmamış ve orijinal ambalajında ​​olan ürünler , İade Politikası İstisnalarımızda belirtilmedikçe, satın alma tarihinden itibaren 14 gün içinde iade edilebilir .

    Tüm ayrıntılar için lütfen Kargo & İade sayfamıza bakın .
TANIMLAR
  • BTU:
    İngiliz Isı Birimi, geleneksel bir ısı ölçüm birimidir; bir pound suyun sıcaklığını bir Fahrenheit derece yükseltmek için gereken ısı miktarı olarak tanımlanır. Barbeküler söz konusu olduğunda, BTU'lar, bir brülör maksimum çıkıştayken bir barbekünün ne kadar ısı üretebileceğinin bir ölçüsü olarak kullanılır. Ancak barbekülerde farklı yakıtlar kullanır: odun kömürü, doğal gaz ve propan; her biri, fit kare ile tüketilen yakıtla hesaplanan bu maksimum çıktıyı elde etmek için farklı bir yola sahiptir.
  • Karbonmonoksit:
    Karbon yetersiz hava ile yandığında ortaya çıkan kokusuz, renksiz, tatsız, zehirli ve yanıcı bir gazdır.
  • Odun Kömürü:
    Kömür, iyice pişirilmiş ancak küle veya parçalanma noktasına indirgenmemiş odundur (ve bazen diğer organik malzemelerdir). Çoğunlukla hurda; odun kömürü, nemin çıkarıldığı bir fırına odun konularak yapılır. Bu fırınlar çok az oksijenle çalışır ve malzemeleri karbona çevirerek kömür haline getirir.
  • Pişirme Izgaraları:
    Napoleon barbekülerinizin en önemli parçalarından biri olan pişirme ızgaraları, yemeğin pişirildiği yüzeydir. Pişirme ızgaralarımız özeldir, üstün ısı ve birinci sınıf pişirme sağlarlar; Belirgin mühürleme izleri için ikonik WAVE™ pişirme ızgaralarına sahip bir Napoleon olduğunu anlayacaksınız.
  • Doğrudan Pişirme Yöntemi:
    Doğrudan pişirme, yiyeceğin doğrudan yanan brülörler veya kömür üzerinde pişirilmesi anlamına gelir. Daha fazla ısı sağlandığı için daha hızlı bir pişirme yöntemidir.
  • Dolaylı Pişirme Yöntemi:
    Dolaylı pişirme, yiyeceğin, konveksiyonlu fırına çok benzer şekilde, yiyeceğin etrafında dolaşan sıcak havayla pişirilmesi anlamına gelir. Daha yavaş bir pişirme yöntemidir çünkü daha az ısıya ihtiyaç duyulur, daha az brülör veya daha az kömür kullanılır.
  • Barbekü:
    Açık ateşte yemek pişirmek için kullanılan mangal tipidir.
  • I-Glow™ Düğmeler:
    Seçilen Napoleon barbekülerde bulunan arkadan aydınlatmalı kontrol düğmeleri, kullanıcının düşük ışık koşullarında barbekünün gaz akışını ve sıcaklığını kontrol etmesine olanak tanır.
  • Kızılötesi Sizzle Zone:
    Kızılötesi SIZZLE ZONE, binlerce eşit aralıklı alev portuna sahip seramik brülörler kullanarak kızılötesi radyant enerji oluşturan bir brülördür. Alev enerjisi seramik tarafından emilir, seramik daha sonra kırmızı renkte parlar ve birkaç dakika içinde 982°C'nin üzerine çıkar. Yoğun ısı, yiyecekleri lezzetli mühürleme izleri için hemen pişirir. Sonuç, pişirme süresinin yarısından daha kısa sürede sulu yiyeceklerdir.
  • Doğalgaz:
    Doğalgaz, büyük ölçüde metan ve diğer hidrokarbonlardan oluşan yanıcı bir gazdır. Doğal olarak yeraltında bulunur (genellikle petrolle bağlantılı olarak) ve barbekünüz dahil birçok şey için yakıt olarak kullanılır.
  • Propan (Tüp):
    Alkan serisinden renksiz, yanıcı bir gaz olan C3H8, petrol ve doğal gazda bulunur: esas olarak yakıt olarak ve organik sentezde kullanılır. Genellikle 12 kg tanklarda kullanılır.
  • Arka Brülör:
    Bu, Napoleon barbekünüzün iç kısmındaki arka taraftaki brülördür. Çevirme aksesuarında yemek pişirmek için ideal bir kızılötesi brülördür.
  • Dedantör / Regülator:
    Bir dedantör, barbekünüze akabilecek yakıt miktarını kontrol eder. Dedantör, hava geçirmez bir conta oluşturmak için O-halkalı esnek bir hortumla tanka (veya doğal gaz hattına) bağlanır.
  • Çevirme Aksesuarı:
    Yiyecekleri kızartmak ve mangalda pişirmek için mükemmel, döner şişli bir pişirme cihazıdır.
  • Aroma Plakaları:
    Aroma plakaları, siz yemek pişirirken yiyeceklerden yağ ve sos damlamasından gaz brülörlerini korur. 304 kalite paslanmaz çelikten yapılmıştır ve şefi tehlikeli alevlenmelerden koruma avantajına sahiptir.
  • Yan Brülör:
    Ocak tarzı veya kızılötesi brülör içeren barbekünüz için isteğe bağlı ek bir pişirme alanı. Yan ocak, ana yemek üzerinde çalışırken yan yemekler ve soslar yapmak için idealdir. Yan brülöre sahip olmanın faydaları arasında, Napoleon barbekünüzle yemek pişirirken "görevinizden ayrılmanıza" gerek kalmamasını sağlar.
  • Tütsüleme:
    Tütsüleme, yiyeceklerin tatlandırılması, pişirilmesi veya korunması amacıyla odun gibi için için yanan bitki materyallerinden dumana maruz kalmasıdır. Etler ve balıklar en yaygın tütsülenmiş gıdalardır, ancak peynirler, sebzeler ve viski gibi içecek yapmak için kullanılan malzemeler de tütsülenir.
  • Sıcaklık Göstergesi:
    Napoleon'un tam boyutlu barbekülerinin tümü, sıcaklığını yönetebilmeniz ve mükemmel şekilde yemek pişirebilmeniz için barbekü içindeki sıcaklığı doğru bir şekilde okuyan ACCU-PROBE'lu paslanmaz çelik bir sıcaklık göstergesine yani termometreye sahiptir.
İLETİŞİME GEÇ
Napoleon barbeküler hakkında bize bir soru sormanız veya yorum yapmanız gerekiyorsa, lütfen formu doldurun ve bir Napoleon müşteri hizmetleri temsilcisi kısa süre içinde size geri dönecektir. Ayrıca servis, kurulum ve ürün bilgisi için Napoleon Yetkili Satıcılarımız en iyi noktalardır. Size en yakın konumu bulmak için aşağıdaki "Bayi Bul" düğmesini kullanın.
BAYİ BUL MÜŞTERİ HİZMETLERİ
Telefon +90 (216) 315 82 38
Pazartesi - Cuma 09:00 - 18:00
Cumartesi Pazar 10:00 - 16:00
İLETİŞİME GEÇ
SOSYAL MEDYA KULLANICISI MISINIZ?

Napoleon barbeküler hakkında en güncel bilgiler, barbekü severler için zengin içerikler sosyal medya hesaplarımızda!

cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR